Co je nového?

Sledujte nejnovější zprávy od AquaFinesse
  • Aquafinesse Filter Cleaner Video

    Podívejte se na krátké video jak funguje a jak se používá Aquafinesse Filter Cleaner.

  • Co se stane, když předávkuji vířivku AquaFinesse?

    Je důležité dávkovat AquaFinesse správně. Péče o vodu AquaFinesse byla testována jako velmi bezpečná pro lidi a zvířata a skutečné předávkování by znamenalo přidání několikanásobně vyšší dávky AquaFinesse, než se doporučuje. Pokud však máte jakékoli pochybnosti, kontaktujte nás nebo vašeho prodejce, pomůžeme vám situaci vyhodnotit a najít řešení, jak vyřešit možné předávkování.

  • Povrch a stěny vířivého bazému jsou na dotek hrubé, jako brusný papír.

    Pokud voda zmléční, hladina vápníku ve vodě je vysoká a je možné, že se částice vápníku přichycují ke stěnám kvůli změně pH, způsobí to, že povrch vašeho vířivého bazénu nebo lázně bude drsný jako brusný papír. Abyste to vyřešili, musíte dočasně snížit pH na 6 pomocí pH mínus. Tím se rozpustí vrstva vápníku. Drhnutí vápníku ze stěn a povrchů vaší vířivky není možné, došlo by k poškození povrchu. Nepoužívejte vířivku, pokud je pH nízké. Po rozpuštění vápníku vraťte pH na normální hodnotu, 7,2-7,8. Během procesu rozpouštění a uvolňování vápníku pravidelně proplachujte filtr, abyste dosáhli lepšího výkonu.

  • Ing. Lukáš Hanzlík

    Na sadě Aquafinesse nejvíce oceňuji jednoduchost a šetrnost. Nemusím měřít ani upravovat pH, z vody není cítit chemie a přitom je krásně čistá. Ing. Lukáš Hanzlík

  • Musím ošetřit vodu před tím než začnu používat AquaFiness?

    Ne, nemusíte upravovat vodu po spuštění vířivky nebo před použitím AquaFinesse. Máte-li obavy o kvalitu vaší vody z vodovodu nebo ze studny, můžete přidat granulát. Pokud ošetříte vodu ve vířivce, měli byste počkat 12 až 24 hodin, než klesne hodnota volného chloru na úroveň optimální ke koupání.

  • Mohu používat produkty aromaterapie společně s AquaFinesse?

    Ano, pokud aromaterapie je na bázi krystalů a ne na bázi oleje.

  • Voda ve vířivce voní zkaženě, je to organická vůně, co mám dělat?

    Voda ve Vaší lázni nebo vířivce může být cítit zkaženě kvůli nahromadění organického odpadu a biofilmu. Lázeň nebo horkou vanu lze důkladně očistit pomocí tablet AquaFinesse Spa Clean, čímž se z boku a potrubí v horké vaně uvolní biofilm a organické usazeniny. Tableta AquaFinesse Spa Clean uvolňuje do vody hodně nečistot. Je velmi důležité nechat důkladně cirkulovat vodu. Po použití tablety Spa Clean vyčistěte filtr pomocí tablety AquaFinesse Filter. Obecně se doporučuje měnit vodu ve vaší lázni nebo vířivce každé 3 - 4 měsíce. Také se ujistěte, že víko vířivky dobře sedí a nedovoluje vniknout nečistotám ani dešťové vodě z venku.

  • Mohu AquaFinesse použít pro péči o vodu ve jakékolv vířivce nebo SwimSpa? Staré i nové?

    AquaFinesse lze použít k úpravě vody v jakýchkoli vířivkách nebo SwimSpa, starých nebo nových, pokud má účinný filtrační systém s odnímatelnými a čistitelnými prvky a prostředky umožňující cirkulaci vody přes filtry po dobu nejméně 4 hodiny denně.

  • Je bezpečné vypustit vodu s AquaFinesse do zahrady?

    Ano, AquaFinesse je šetrný k životnímu prostředí, takže nepoškodí vaši zahradu, rostliny atd. Ujistěte se, že voda neobsahuje vysoké koncentrace chloru nebo jiných chemikálií, protože tyto mohou poškodit vaši zahradu a životní prostředí.

  • Jaká je správná hodnota pH vody ve vířivém bazénu?

    Doporučená hodnota pH pro vířivku nebo bazén je mezi 7,2 a 7,8. Ideální hodnota pH pro váš bazén je od 7,4 do 7,6. Úroveň alkality by měla být udržována na minimu - 80 ppm až maximálně 160 ppm s ideálním rozsahem 100 ppm až 140 ppm. Protože je pH spojeno s alkalitou, je důležité měřit obě současně před úpravou pH.